Gondolatok

Húsvét üzenete

Az én hitemben megfér egymás mellett a feltámadás, az új élet reménye, és az újjászületés gondolata, a lélek halhatatlanságával, a szellem örök létével, az élet körforgásával. Épp így fér meg egymás mellett gondolataimban a karma és a bűnbocsánat is.

Gondolataink energiát bocsátanak ki magukból, mellyel sorsunkat alakítjuk. A karma kereke addig forog, gyötör és tör meg minket, amíg meg nem születik szívünkben a szeretet és a bűnbánat önmagunk felé, hogy képessé váljunk a megbocsátásra és a szeretetre mások felé is. Nem az önsajnálattól telt mártír vezeklésre, hanem az őszinte beismerésre, mellyel elismerjük a sötétség erejét, mely elragadott minket a poklokra, az emberi gyarlóságunk, a gyengeségeink, a vágy kínzó erejét, mely kísértésbe és romlásba vitt minket vagy épp azt, akit szeretünk.

Poláris világban élünk. Itt van jó és rossz, nem kerülhetjük el egyiket sem. De gyengédséggel, alázattal és szeretettel harmad napon feltámadhatunk, mert minden céllal történik. Semmi meg nem történhet velünk az Ő tudta nélkül. Gondunkat viseli és kezét nyújtja, melybe nekünk kell belekapaszkodnunk ahhoz, hogy felemelhessen minket. Nekünk kell a fény felé fordítani arcunkat ahhoz, hogy új emberként, gyógyult szívvel, bűneinktől megváltva feltámadhassunk.

Isten akként oldoz fel bűneink alól, miként mi is tesszük azt azokkal, akik nekünk ártottak, avagy első sorban: önmagunkkal. Mert ki más árthatna nekünk többet, mint amit mi ártunk saját magunknak a hozzánk visszatérő hazug szavak, őszintétlenség, csalfaság, önzés, kapzsiság, harag, düh, gyűlölet, akarat, a szeretteinknek okozott fájdalom következményeivel vagy épp a bűntudatból magunkra rakott terhekkel?

De Jézus nem azért halt meg értünk a kereszten, hogy mi bűntudattól rostokolva vesztegeljünk egy kapcsolatban, egy betegségben, egy rossz munkahelyen, vagy egy már lehetetlen élethelyzetben. Azért jött el közénk és halt meg értünk, hogy mi ne féljünk igaznak és őszintének lenni, ne féljünk szeretni, ne féljünk tovább menni, ne féljünk felállni és élni, mert az igazak lelke Isten kezében van, és az ő reményük halhatatlansággal van tele. (Bölcsességek könyve 3. fejezet)

Az Isten maga a szeretet, aki egyszülött fiát küldte el a világba, hogy éljünk őáltala. (I János 4:9) És mikor, ha nem most?

Ez az én szívemben a Húsvét üzenete.Alapértelmezett

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s